Love is in the air

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 23 February 2012

Doorgift, Hiasan atau Makanan?

Assalamualaikum Semua! ^_^

*saya cuba biasakan, menaip sekurang-kurangnya 1 entri dalam 2 hari. taip di awal pagi sesampai office*

dah fikir doorgift masing-masing?

saya serius belum ada idea yang betul-betul berkenan di hati dan menjimatkan. bajet saya? maksimum RM1 per doorgift. dari packaging sampai ke isi dalam. maksimum, RM1.

yang ni cantik, kan?

ni jar dari quality pack. saya tahu ramai B2B yang dah guna bottle jar ni.


ibu memang suka benda ni. disamping boleh letak makanan dalam tu, jar tu pun boleh digunakan lepas tu. untuk letak spices ke kan. 

tapi kos untuk jar tu pun, kurang-kurang 70 sen sebotol kan? so harga isi dalam perlu 30 sen aje. tak boleh lebih.


atau guna yang ini?

pastu print cantik-cantik kan? design tu reka sendiri pun tak apa. kos untuk yang ni murah sikit. 100 pieces dalam RM5 pun ada. so isi dalam boleh sumbat macam-macam.

cuma lepas print cantik-cantik, orang akan buang aje paper bag tu.

what say you, girls?


Yang Pening,
Ms Humaira

8 orang si cantik sudi komen:

Nisa Dawi said...

Hai Aisyah Humaira,

guna craft paper bag tu..cut cost la rase nye..mmg org buang pun kan lepas majlis tu..

tapi guna jar tu...gantikan dari bag kepada sebijik jar camtu kan..lepas tu diorng boleh gune semula kot...

guna semula lagi baik dari buang..
so bg Nisa, prefer utk bagi Jar..hehe..
(tapi Nisa utk majlis tunang ni guna craft paper bag tu..bajet..hehe, lagipun majlis tak sebesar majlis kawen kan...)

FY said...

FY bagi doorgift yg boleh dipakai..time bertunang hari tu FY bagi cermin utk tetamu perempuan & towel utk lelaki..

cik gold said...

depend on u la...depend on bajet...klu bagi cik gold prefer paper bag..jimat..orang buang pon tak pa...hehe

cik enul said...

humaira,
sy pun pening nak bg per..tp lebih suka nak bg maknn...

pendapat sy,
kalu guna botol tuh, byk modalnyer..tuh baru isi n botol...pastu nak letak reben lagi...nanti cost u more...

idea guna paper bag tuh sesuai ngan bajet u..
n u boleh deco paper bag tuh cantek2...
macam2 dah idea nak deco brown paper bag tuh kat tenet..google jer..hehehe

anyway, gudluck yer...

Hunny Kitty said...

jar pun ok...brownpaper pon ok....or VIP bagi jar...yg biasa bagi brown paper

Suria said...

alamak kite pun pening
2-2 pn ok, if bajet lebih skit guna lah bottle jar tu..
mmg pn buat cantik² nti org buang, sob..sob

Angah86 said...

2 la humaira...
mcm mak angah ckp klau bg paper bag nnti kat c2 jgk dierg buang..kt tgk nnti pun skt ati...
jd tok knduri angah nnti ktorg dah tembah "LABU SANYONG" tok semua para tetamu yg dtg..:)
walaupun mahal ckit tp xde la buang kan... :)

Aisyah Humaira said...

Nisa Dawi~
hai!
hahahaha.. ni majlis kahwin. jadi kita fikir, tak mahu orang membuang macam tu aje. tapi inchik tunang kata, mahal :(


FY~
hurmm.. seronok sebenarnya bagi benda terpakai ni kan...


cik gold~
paper bag ye.. betul jugak tu kan. prefer penjimatan..


cik enul~
wahh ramai suggest paper bag nampaknya.. huhu..


hunny kitty~
great! seronok dengar idea macam ni :D


suria~
hurmmm~ sedih kan print lawa-lawa pastu kena buang. haha.


Angah 86~
labu sayong ye. besnya. kat mana beli..