Love is in the air

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 3 February 2012

Gubahan Hantaran, Sendiri atau?

Assalamualaikum Semua! ^_^

ni antara perkara yang agak memeningkan kepala saya. gubahan hantaran. macam mana ni?

ye, saya tahu, kat kedai-kedai pengantin melambak orang offer gubahan hantaran ni, kita tinggal letak barang aje, kan?

tapi masalahnya sekarang, saya tak ada bajet untuk itu.

sebab tu saya decide untuk gubah sendiri.

tapi kan, saya tahu tangan saya ni bukan jenis 'tangan kena bedung'.

saya rasa saya bukanlah seorang yang kreatif.

tapi nak juga buat sendiri tu! demi kepuasan diri sendiri.

tapi sekarang saya fikir macam, alahai, kekangan masa. tapi macam mana pun saya nak juga sempatkan buat hantaran tu.

jenuh tengok blog sana sini nak cari inspirasi tapi tak ter'inspired' juga.

saudara-mara? diorang sendiri suruh saya hantar kedai.

macam mana ni ye kawan-kawan?


Yang tak tergubah,
Ms Humaira

17 orang si cantik sudi komen:

cik enul said...

humaira, trust me...awak mesti boleh gubah...agaknya mmg magic org nak kawen kot...tgn tetiba berseni..huhu..

Aisyah Humaira said...

serius ke ni?
kita risau sangat tak jadi tau.. T___T
sebab mak ayah pun asyik down kan kita, so dah rasa tak bersemangat dah.. sobbb~

hanys said...

Humaira tgk la design2 yg simple. Jgn amek yg bereben2. Berbunga2 yg kna buat sendiri. Kt nilai byk bungadulang yg dah siap. Tepek je atas dulang or bakul or bekas kayu...

cik enul said...

betul humaira...
byk la refer buku atau intenet...
design skang pun bukan nyer complicated macam dulu2..
skang niyh kebanyakkan gubahan simple yet still exclusive... yg penting, u ada konsep nyer..
nak classic ker...nak vintage ker..ataupun modern...ikut kesesuaian...itu pendapat saya la...hehehe

..ika itu aku.. said...

sokong cik enul..
percaye kte dah ad bakat cume kdg2 kte xyakin..
cube buat sndiri, mst boleh jd gak dear =)

Cik Zimie said...

samerlah kite, tak sure nak buat sendiri @ suruh org, bila tgk2 balik time gubahan tunang dulu diy mcm x puas hati dgn hasil sendiri hihi mengada betul.

smpai skrg masih berbelah bahagi.hukhuk

adibahrisha said...

mmg susah nk wat majlis besar ni . kita takpernah ade pengalaman. hope u sabar. good luck dear

Mizz Ryn said...

btul ckp enul .. ryn ari u pun gubah sndr ..

fainie_riz said...

dear: buat sendiri!! u can do it..tak susah pun..simple is the best..kalau ikt style gubahan dolu2 mmg la susah, nk lipat sejadah bntuk kerang la...tp skang ni byk design simple2 tp gojes..tgl cucuk bunga n ikat riben jek..caiyok2 dear

MyzaAli Al-Jamalullail said...

Awakk..buat sndiri jer, costing pun mmg murahh.. and lagi puas hati.. and byk tnya pndapat org2 yg ade taste. Kalau tnya yg takde taste, bungkus pakai plastik pun boleh.. lepas tu letak bunga. Haha

Experience dr kakak i :)

Alang Atie said...

just find something sweet, but simple and easy to make. rajin2 jln g kedai2 brg kawen, insyaAllah ilham dtg mencurah2 once you have seen all the stuffs..and kalau dpt, jgn la buat sorg2..if u can get ur siblings ke, sepupu sepapat ke tlg2..
kalau terpaksa hantar tempah, kena la pk how much dulang u want. ada je kot yg amik tempahan around 25-30 per dulang. kalau byk dulang, byk la kerjanya!huhu

dhiera said...

kat tempat kite ada kedai bunga yang free gubah hantaran. kite beli barang dgn dia macam bunga ke span ke apa. suruh die gubah. free~

cuba la humairah risik2 dekat kedai bunga kawasan rumah humairah. yg melayu la. cina bukan free kot~

Kikin Amer said...

jgn risau dear u can do it...insyaAllah...kikin pun gubah sendiri :)

PiNky@hEarT said...

insya'Allah boleh pya.. xpe, buat je simple but nice.. hehe.. =)

Aisyah Humaira said...

cik enul~
hahahaa.. rasanya konsep macam dah ada tapi nak buat tu macam.. aduhaii nape tangan macam tak bedung ni.. haha..


ika itu aku~
hahaha.. ye ye.. sedang berusaha percaya pada diri sendiri :P


cik zimie~
tapi kannn kalau buat sendiri lagi puas hati, ye dak?


adibahrisha~
good luck to u to0.. ye, kesabaran yang amat tinggi tu sangatlah penting!


mizz ryn~
seronoknya boleh gubah sendiri.. T___T


fainie_riz~
buat sendiri yek.. uhuk uhuk.. all the best to me! haha..


myzaAli Al-Jamalullail~
hahaha.. bungkus pakai plastik? ada sorang member dulu pernah buat.. bungkus jadikan hamper.. hhaha..


alang atie~~
haha sepupu sepapat semua comel lote lagi.. kita cucu sulung so everything kita orang first! haha..


dhiera~
hoo ye ke.. tapi tu la.. kang tak puas hati, nanes sorang2.. haha..


kikin amer~
siyes? sonok la dengar korang yang banyak gubah sendiri ni.. haha..


pinky@heart~
insyaAllah thanks, dear!

ZuhraIqi said...

DEAR,

pengalaman sy slalu survey hantaran kn..awk buat yg jenis simple but sweet...stand atas bantal bubuh bunga dah cantik hantaran tu dear..kat tenet bnyk contoh2 nye..x pun beli majalah pengantin lg bnyk dear contoh2 yg comey2!hehe...

just share with u dear...

Aisyah Humaira said...

ZuhraIqi~
hahahaha macam mana ye takut juga.. haha..