Love is in the air

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 21 February 2012

February Checklist & Senarai Barang Hantaran


Assalamualaikum Semua! ^_^

Maaf sekali lagi sebab memang kekurangan entri aje kebelakangan ni. Masalahnya kan, wedding preparation pun kita slow down gila. 70 hari lagi!

But few achievement dicapai bulan ni.

Here my February checklist:

·         Kursus Kahwin @ Masjid Negara
·         Book appointment untuk Ujian HIV
·         Settlekan prosedur dengan pejabat agama
·         Finalize bilangan jemputan untuk both side
·         Finalize design kad kahwin
·         Finalize doorgift
·         Beli printer
·         Print envelope kad kahwin
·         Baju nikah harus siap without perincian at least
·         Confirm & bayar down payment caterer untuk bride side
·         Sila ambil baju untuk majlis bertandang
·         Fitting baju majlis bertandang

Februari tinggal 9 hari tapi banyak lagi yang belum finalize nampaknya tu.


Lepas tu baru teringat nak godek semula hantaran.

Ini senarai hantaran:
·         For Her
o   Handbag & Kasut
o   Jubah
o   Telekung
o   Manisan/buah
o   Cincin/Gelang & Maskahwin
o   Al-Quran
o   Jam
·         For Him
o   Kasut
o   Wallet & Belt
o   Jaket
o   1 set shirt & pants
o   Coklat/manisan/kek
o   Kain pelekat & Sejadah
o   Set Perfume & Toiletries
o   Jam
o   ____________ (tak ada idea lagi!)

Huwaaa ini pun banyak lagi rupanya!

Pengsan macam ni. Duit macam dah start mengalir laju. Kami dah start beli barang rumah. InsyaAllah hujung bulan ni beli mesin basuh dan peti sejuk. Tumpang letak kat rumah kawan saya sekejap sementara kami sedang cari rumah sewa juga. Nak letak kat rumah sendiri, rumah sendiri pun kecil.

Adakah mode bridezilla akan turn on?

Tapi hari-hari OT dan hujung minggu pun kerja ni. I do really need TIME, girls…

T_____T


Yang sangat perlukan masa,
Ms Humaira

2 orang si cantik sudi komen:

izaFiza said...

caiyok2 dear =)

Aisyah Humaira said...

izaFiza~
yesss usaha tangga kejayaan! haha~