Love is in the air

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 25 April 2012

Kasut & Fresh Flower (5 Hari Lagi, People!)

Assalamualaikum Semua! ^_^

Ini Kisah Kasut

Cerita Satu: Kasut Nikah

mostly kasut nikah sure kaler putih, kan? tu pun kalau nikah berbaju putih lah, kan. sekarang ni orang dah buat macam-macam warna. tapi kami still pilih putih.

ya, common.

but itulah yang paling sesuai untuk nikah pada kami. tulus kudus suci murni harum bersih. cewah.

bila baju nikah dah siap, saya baru perasan kasut nikah belum ada.

macam mana ni?

then baru teringat inchik tunang pernah hadiahkan saya sepasang kasut bertutup. masa tu sandal saya terkoyak masa kitorang jalan-jalan kat sunway pyramid. ceh, jalan-jalan. sebut aje la dating, kan? ye, dating dengan adik-adik, main ice skating. eh, tadi kita nak cerita pasal kasut.

harga kasut pun murah je. sebab beli on the spot kan. tapi saya tak kisah. nilainya bukan pada harga.

saya pun godek bonet kereta. and finally i found it. haha. gila kejam letak kasut tunang bagi dalam bonet kereta aje? kata sayaaannnggg...

tapi kan. kasut tu dah hitam-hitam. reben dia pun dah comot. letak kat bonet kan? oh, warna kasut tu, PUTIH! saya rasa inchik tunang memang sengaja lah bagi hadiah kasut nikah in advance.

saya bawa naik rumah kasut tu, dan BASUH! haha. macam zaman sekolah dulu. basuh-basuh kasut. tapi ni lebih bermakna. kasut nikah.

dan kasut tu dah putih bersih. JIMAT!


Cerita Dua: Kasut Majlis Resepsi

oleh sebab saya tak ada ambil andaman pun, so terpaksa sediakan semua sendiri. termasuk kasut.

baju saya warna maroon. tapi saya rasa, takkan saya nak beli kasut warna maroon semata? nanti tak boleh pakai dengan baju dan baju dan baju dan baju yang lain.

inchik tunang akan pakai kasut kulit shining-shining beliau yang berwarna hitam. itu pun kasut yang dibeli khas untuk pergi interview dulu. sekarang dah jadi kasut majlis merangkap kasut nikah.

groom kasut hitam. so saya fikir saya pun nak pilih kasut hitam! lepas kahwin boleh pakai lagi.

then saya beli sepasang kasut hitam yang bling bling sebab kasut inchik tunang shining shining, dan kasut tersebut merangkap kasut untuk letak atas dulang hantaran. ^_^

tak salah, kan?


Ini Kisah Fresh Flower

ibu tak faham kenapa saya berkeras nak guna fresh flower juga sebagai bunga tangan nanti. kisahnya adalah seperti dalam entri ini.

alamak, tu entri dari blog lagi satu. tak apalah kan?

jadi saya perlu sesuatu untuk kurangkan at least darah gemuruh saya.

kalau bunga pelesu, tak ada aroma fresh yang boleh tenangkan dup dap hati saya.

so i do really need fresh flower.

saya ke central market ahad lepas. cari kedai bunga. ada sorang kakak kata, kat situ banyak kedai fresh flower.

lokasi? turun saje LRT kat Pasar Seni. then jalan sikit ke Maybank yang dekat dengan CM tu (bukan Menara Maybank yang kat Pudu tu). kedainya betul-betul berhadapan dengan Maybank tu.

bagi peminat fresh flower, anda akan rasa bagai di syurga. heaven!

sedozen bunga ros berharga RM14, RM15, RM20, ikut jenis. banyak lagi bunga. carnation, lily, hydrang.... tak reti eja. hoho

saya nak beli sepemeluk bunga! untuk HB (buat sendiri),tabur kat pelamin, and tabur-tabur atas tilam...... haha..

hari ahad nanti saya pergi ambil.

nanti saya ambil gambar, ok?


Tak Sabar nak Beli Bunga,
Ms Humaira/Nadia Fitri

5 orang si cantik sudi komen:

Diyana said...

hehe
dah letak name sbnr dah dekat signature...

UyaRayza said...

ini adalah jimat n i love ur concept hehe..nice one dear..gud lak ;)

Hunny Kitty said...

good luck..semoga semua berjalan lancar...ehh tarikh nikah kita mcm sama je~

Aisyah Humaira said...
This comment has been removed by the author.
Aisyah Humaira said...

Diyana~
haha.. hehe.. tapi maluu :DD


UyaRayza~
jimat kannn.. ^_^ hoho.. tenkiyu so much.. jemput datang nanti..


Hunny Kitty~
ye ke.. sama ek? selamat menyambut anniversary! :)