Love is in the air

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 28 November 2011

Kad Kahwin, Colour Palette & Macam-macam majlis

Assalamualaikum Semua ^_^


saya nak penuhkan entri ini dengan gambar-gambar sahaja, boleh? dah lama saya tak berblog di sini ;)

 apa yang saya buat hujung minggu ni?


mula-mula saya search colour palette untuk hantaran si dia. dia nak colour turquoise.










ok, dan saya pun dah dapat warna pilihan hati. dibantu oleh si dia. dia pun pilih warna apa yang dia suka dan rasa match.

kemudian saya sambung sketch baju nikah. tiba-tiba ternampak ini...

 from rumah kebaya malaysia. alahai cantiknya..



lepas tu pergi jumpa kawan yang akan print kan kad kahwin kami. he gives us price yang sangat-sangat affordable. saya minta print sahaja. yang akan design kad, bakal adik ipar. i mean, boyfie adik saya.


 ni beberapa saiz kertas. saya pilih yang tuuuuu.... wahaha..


 nampak kalkulator atas meja..



 nampak tak?


 letak tangan supaya dapat agak saiz sebenar kad.





then, ingat lagi entri majlis kelam-kabut tu?

mempersembahkan....

guestbook terjun yang saya tolong buat untuk pengantin beberapa minit sebelum majlis -_-" sangat menggunakan barang-barang terpakai. tah datang mana tah cebisan kertas tu. lepas tu, lubangkan kertas dengan kunci, potong reben pun dengan kunci. mana nak dapat momen macam ni? haha.

 itu bukan tangan saya. tak tahu lah tangan siapa itu.

 pen pun macam nak hilang dakwat -_-"


then ini majlis jiran saya. 20112011..

 cantiknya pelamin dia...


kemudian berjalan dengan si dia di jalan TAR. konon nak cari kain nikah. tapi saya memang tak suka lace! penat je pusing Jakel tu dan akak tu layan kami.

 dia suka ini..


 saya tak suka ini.. :'(


tapi ada satu benda yang si dia belikan yang buat saya terlonjak-lonjak kegembiraan.






taraaaa....




fuh fuh fuh! bersemangat waja nak ber-DIY ni! haha walaupun ibu puas down kan saya, tapi saya tak kira. saya nak buat sendiri juga hantaran ni!

"ada bunga plastik beli aje senang, tak payah susahkan diri macam ni.."

"saya tak rasa susah pun..."

"leceh tau kerja macam ni.."

"tak apa. yang penting kepuasan dengan hasil tangan sendiri." :)

ibu diam dengan jawapan saya. hehe.

ok, dah siap semua tu nanti saya tunjuk ye? tapi malu la. hehe.


Yang Gigih + Demam
Ms Humaira

17 orang si cantik sudi komen:

Orkedanza said...

kain tu nak diy fabric flower ke aishah?

BLuRpL3 said...

all the best humaira, u can do it =)

cik chinta said...

nesti nk wat bunga2 dr kain tu kn?

erin moshimoshi said...

bride mana nie ... kl ke ??

wedding bulan bape ??

Aisyah Humaira said...

izyan~
yup yup yup~ haha.. tapi masih dalam proses.. campur dengan demam lagi so slow je pergerakan fabric flower tu.. hihi..


BLuRpL3~
yaa! thanks! tapi risau tak cantik.. haha..


cik chinta~
hahaha.. bijak bijak bijak ^_^


erin moshimoshi~
yup, bride KL. nasib baik tanya, terus saya letak tag B2B hehe..
wedding insyaAllah in May :)

De'Warisan said...

jalan-jalan tengok kain lawa dan murah kat sini!

http://dewarisankami.blogspot.com/

dhiera said...

dear, color pallete tu cari kat mne?

Aisyah Humaira said...

De'Warisan~
insyaAllah and thanks :)



dhiera~
try look at this
http://www.colorcombos.com/

or this

http://www.colourlovers.com/palettes/top

selamat mancari warna! ^_^

nur said...

aisyah: u print kad tu kat kedai mane ye?coz kitaorg pon cdg nak design sendiri kad kahwin..n pas tu htr print jek...

Aisyah Humaira said...

nur~
hye dear!
plis email him

fadzilnoor30@yahoo.com

kedainya ad di klang. since u pun B2B selangor kan.. hehe..

dhiera said...

thanx aisyah!!

aisyah print dgn fadzil? fadzil ni x-student star kan? bisnes partner dia ezriq. kan kan kan?

nur said...

thanks aisyah..sy b2b perak..tapi nak wat kad area selangor or kl sebab sini byk pilihan....thanks a lot for the info!

Aisyah Humaira said...

dhiera~
hehe.. tak.. orang lain ni dhiera.. hehe..


nur~
yayayay~~~ sila3~ takda hal punyaa :D

dhiera said...

owh, yke? orang lain ye.

kite ada kawan nama fadzil noor sekolah star dari form 1 smpi 3. lepas tu xsure dia sekolah mana. sekolah teknik kot. ada kedai printing dekat klang jugak~ bisnes partner dengan ezriq. hahaha. salah ye~

Aisyah Humaira said...

dhiera~
what a small world dhiera! kita baru tanya dis fadzil noor and yes, dia dari star and bisnes partner dia ezriq! haha.. and ur name is.. nadhira nasuha rite? hahaha..

dhiera said...

tettt...itu bukan nama kite. hahaha. dah agak nama kite selalu orang sipi2 slh eja. never mind!!

kecik ye dunia. tak sangka kamu pun kawan dia jugak. tinggal klang jugak ke?

Aisyah Humaira said...

dhiera~
hahaha.. ye ke.. yaaa wut small world.. huhu..

kita tak tinggal kat klang.. tinggal kat kl.. satu sekolah teknik dengan fadzil tu.. hihi..